Gofry, tosty czy grill? Russell Hobbs Fiesta 3w1 + przepis na gofry

02 grudnia

Jeżeli uwielbiasz grillowane kanapki i smakowite przekąski, lecz nie chcesz zapełniać kuchennych szafek czy blatu zbyt dużą liczbą urządzeń, opiekacz do kanapek, grill i gofrownica Russell Hobbs 22570-56 Fiesta 3w1 będzie idealnym rozwiązaniem. Produkt umożliwia grillowanie i tostowanie pieczywa, a także robienie pysznych gofrów.
3 wymienne płyty z nieprzywieralną powłoką zapewniają wszechstronność i możliwość przygotowania rozmaitych przekąsek. Urządzenie wyposażono również w termoizolacyjny uchwyt, dzięki któremu nie poparzysz sobie palców, gdy sprawdzasz stan przygotowania jedzenia.
Opiekacz Russell Hobbs to wszechstronne urządzenie, z którego pomocą przygotujesz pyszne tosty i gofry zawsze, gdy tylko zechcesz. Urządzenie o mocy 750 W zostało wyposażone w czytelną lampkę kontrolną, która informuje o włączeniu i gotowości urządzenia. Dodatkowym atutem opiekacza jest nienagrzewający się uchwyt oraz 3 wymienne płytki pokryte nieprzywierającą powłoką do opiekania kanapek, do wypiekania gofrów i do grillowania, dzięki którym szybko i łatwo przygotujesz pyszne przekąski.
Urządzenie zaprojektowano tak, aby było przechowywane pionowo. Dzięki temu nie zajmie zbyt dużo miejsca. Usytuowany na uchwycie urządzenia zatrzask, skutecznie zapobiega otwarciu pokrywy w trakcie pracy opiekacza. 3 zestawy wymiennych płytek umożliwiają przygotowanie różnego rodzaju posiłków za pomocą jednego urządzenia.

Przepis na gofry (około 12 porcji)

Składniki: 
- 2 szklanki mąki,
- 3 łyżki cukru,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- szczypta soli,
- 1 1/2 szklanki mleka,
- 2 jajka,
- 1/3 szklanki oleju.

Na samym początku włączamy gofrownicę, aby zdążyła się nagrzać. W dużej misce łączymy wszystkie suche składniki, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól. Natomiast w drugiej misce łączymy mokre składniki, czyli mleko, jajka oraz olej. Do suchych składników dodajemy mokre i mieszany do dokładnego ich połączenia. Na rozgrzaną gofrownicę wylewamy gotową masę. Możecie posmarować ją odrobiną tłuszczu, ale nie jest to konieczne. Gofry pieczemy około 4 minut. Najlepiej jeśli sami podejrzycie czy gofry po tym czasie są dla Was odpowiednie. 

Ważne, aby gofry po upieczeniu ułożyć np. na kratce od piekarnika, tak aby mogły z jednej i z drugiej strony odparować. Będą wówczas chrupiące, w innym przypadku staną się miękkie i gumowe.  





Sprawdź aktualną cenę na Ceneo.pl



Zobacz również

0 komentarze

Pisząc komentarz na blogu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych.

Facebook

Instagram