Gofry, tosty czy grill? Russell Hobbs Fiesta 3w1 + przepis na gofry
02 grudnia![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgiXvMBxGFlBm4BhLg3F0wAAD0fbmgDscMpsno0VGBvVZsmBamctHMSyE9KdHhA4hsElI0TpZwWh441Y38t2kmh-t18hBqRRrt8jdMokoiD0P_88BjE3OvaTZ315IoavP8RJ4fc4CfILt0/s1600/45936371_2263683360580457_5478706346301849600_n.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgc8-PLxmqBEqiZJT24WQnN267V7DKkFdPYQZ1YJqsNxb0ldZ43D9udQl1K8T9Qm1aw57sFlPAqHNhGSkuscaSIJb0vr-MxRjsrVn8ry_9WjmdNGTOzj5_m440adi1mvjooHKaGS-mReeo/s1600/46065740_495445310931179_2780177853059170304_n.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtHdfrJMoWOcPTMoY34y08LehyPPBc9iHli5Qf46eSXKK0EYpz132r52YDtSENO02DkNGUzl2fx9Rck94d7782UV2jp3iEihSq5g_V0RH4z_fd_3gfSiapShMufqghzzHJ5Tn6RgkzkqY/s1600/46113906_264559937566732_8712862212483448832_n.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-Blf8U2Mnqoci2Ri03L6-TgvmKXCf0vVKRmLcIQf4wAUsXQ3GLDVaVWl5clIJ5jJChNOxVA8R5a-rnZoX5nAz0owMmZCPc7UVfduhEItsYyDVMHepSrM1DXU6x121gdeoPhUOI2YHI6k/s1600/collage.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi6p-pK5pESMlFkDvpWDXRsdzuMv1lQU5aNnUjocKD8lU5qEQdug3-97-Mqt1eD51GsZk123aIFuqGv4JE96ukZ_WF79lqNr2tuEvqoSW3xzYYOxuhkTYzQ3MU4LD7iUr4cCf6S8C1bxB4/s1600/47118099_261436894545633_5569816453919539200_n.jpg)
Przepis na gofry (około 12 porcji)
Składniki:
- 2 szklanki mąki,
- 3 łyżki cukru,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- szczypta soli,
- 1 1/2 szklanki mleka,
- 2 jajka,
- 1/3 szklanki oleju.
Na samym początku włączamy gofrownicę, aby zdążyła się nagrzać. W dużej misce łączymy wszystkie suche składniki, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sól. Natomiast w drugiej misce łączymy mokre składniki, czyli mleko, jajka oraz olej. Do suchych składników dodajemy mokre i mieszany do dokładnego ich połączenia. Na rozgrzaną gofrownicę wylewamy gotową masę. Możecie posmarować ją odrobiną tłuszczu, ale nie jest to konieczne. Gofry pieczemy około 4 minut. Najlepiej jeśli sami podejrzycie czy gofry po tym czasie są dla Was odpowiednie.
Ważne, aby gofry po upieczeniu ułożyć np. na kratce od piekarnika, tak aby mogły z jednej i z drugiej strony odparować. Będą wówczas chrupiące, w innym przypadku staną się miękkie i gumowe.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0IeXUYV8dI_G5WrM5Yg2Gp8N1CI6Lns9tt24e2LP2rKnSRLu9jggG2bmX7qPn29ecNaIGw_WGyflFGxSIdBQKscK0EcFGxGwBmEvK1h9UCOYYtqKUCOR4KuWjQwlECFkQZJf2_pFBRR0/s1600/47076407_343411002876119_7534651004134883328_n.jpg)
Sprawdź aktualną cenę na Ceneo.pl
0 komentarze
Pisząc komentarz na blogu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych.