Cydr Lubelski Niefiltrowany - Prosto z jabłka
05 lipca![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5JodsoL15RkOocFqOTK-CTQGvw6xhnO40CSZ8ojQi42KKTTuYAbR2yY_ZtEC7TLUTRogSuOLm965P15JO-5eObljEezr_v6b8JRnjET9ZyhsaaPaA2N2-fA2tgbpL1E-6netqAGb-muE/s1600/36639112_1888050551215147_348085491360333824_n.jpg)
Bo cydr to lekki i orzeźwiający, niskoprocentowy alkohol z jabłek. Produkowany przez fermentację świeżo tłoczonego soku lub koncentratu z soku jabłkowego. Świetnie gasi pragnienie i w szklance połyskuje czystym złotem. Jego uniwersalność sprawia, że można pić go zarówno solo, jak i do posiłków. Prosto z butelki lub przez słomkę – odkrywając jeszcze bardziej owocowy smak.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBZx-KdjT2nuukvKZ0-0aXTIpZOHRkqFaBljyMdepmh1gUwh5FeVyuU5M03pzOgiRzp_dxaKPESN_GJydNuD_wc87llC66xYTsx4RTfZTrVYfJyiU8jwhFhv8JYGmza2oBjCPTaxRQLoA/s1600/36256161_1875145245839011_8454383603072106496_n.jpg)
Cydr Lubelski posmakujemy w kilku wariantach:
- CYDR LUBELSKI KLASYCZNY - od niego wszystko się zaczęło. Wytwarzany w 100% ze świeżo wyciśniętego soku z dojrzałych, polskich jabłek, którym zawdzięcza intensywny i orzeźwiający smak. Bardzo lekki i pełen przyjemnych, naturalnych bąbelków.
- CYDR LUBELSKI NIEFILTROWANY - kwintesencja naturalnego cydru najwyższej jakości. Świeżo tłoczony sok z jabłek wraz z aromatycznym miąższem poddany zostaje naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowane zostają najcenniejsze składniki owoców. Po zakończonej fermentacji i leżakowaniu cydr nie jest filtrowany. Do butelek trafia naturalnie mętny i delikatnie musujący.
- CYDR LUBELSKI ANTONÓWKA NIEFILTROWANY - wytwarzany ze szlachetnej odmiany aromatycznych polskich Antonówek. Powstaje w procesie naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze. Po zakończonej fermentacji i leżakowaniu nie jest filtrowany Cydr o niezapomnianym smaku podkreślającym wyjątkowość polskiej Antonówki.
- CYDR LUBELSKI ANTONÓWKA - pierwszy na polskim rynku cydr jednoodmianowy, powstały z aromatycznych i soczystych polskich Antonówek. Twardy miąższ oraz gładka, błyszcząca skórka tej odmiany jabłek nadają cydrowi szlachetną słomkową barwę z jasnymi akcentami. Lekko kwaskowy smak Antonówek zrównoważony jest niewielką ilością cukru pozostałą po zakończeniu procesu fermentacji.
- CYDR LUBELSKI LODOWY - o niespotykanej intensywności walorów smakowych i aromatycznych. Na 1 litr potrzeba przynajmniej 5,5 kg jabłek z których niska temperatura wydobywa samą esencję smaku i aromatu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPdlrvYBrRk-bgXPEs13r7SVNs4lQNQFMQROtGi9S2QyNi9vEHjXFiCKFB8omSZm2xkLmOIlxY8bFQLoFxPZqVYgDejs_W647AtUWcI-JNzriVOhg9uOYSuDRTB4pVjRF60gzjh2Fi8rg/s1600/36658002_1888050447881824_8611326217783607296_n.jpg)
RYTUAŁ SERWOWANIA
- podawaj w małej butelce - nie musisz mieć otwieracza
- pij przez słomkę - dzięki niej odkryjesz jeszcze bardziej owocowy smak cydru
- w upalny dzień podawaj w szklance typu long wypełnionej kostkami lodu
- Cydr Lubelski Lodowy to doskonały aperitif i deser - podawaj schłodzony, w kieliszkach do białego wina
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg7e3Tgh3qQaOY9P1reZsYCWJU6qr9anKmilGwsH2x7vHjs4Kd2gDXIrFNqQIK0RYEyXCVNmEe6NK_Bt7J-IoxaeQnRjx5LOSHQwozikyJUyaU_Y0uPJyzeWkD7w0IKkjovy7934SxReSI/s1600/36638805_1888050251215177_6674912758951051264_n.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxx2HVeU33OG06532Uit5ABE9L0Id5P2MliL6-GJPtfDqa91UduyUkkXf_b6sMS_DHkrnO2bWJnPikDuQ0BqzD6R3T8UvE1GIZXffXQPIho5zKC0vaVJjNq70xitDlOZ2QwegQjsZ9it4/s1600/Cydr-Lubelski-Niefiltrowany.jpg)
Wpis powstał w ramach kampanii Cydr Lubelski Niefiltrowany
na zlecenie agencji trnd Polska.
0 komentarze
Pisząc komentarz na blogu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych.